Elektrosztatika

Robbanásveszélyes terek zónabesorolása (gázok/gőzök/ ködök) II .

Mi az összefüggés a gázok, gőzök és ködök között? Mitől robbanásveszélyesek? Mi az összefüggés a robbanásveszélyes anyagok jellemzői és a tűzveszélyességi osztályok között? Hogyan lesz a robbanásveszélyes zónákból tűzveszélyességi osztályba sorolás? Igyekszünk teljes körűen bemutatni a kérdéskört. Célunk, hogy konkrét válaszokat adva segítséget nyújtsunk – robbanásveszélyes technológiai folyamatok tervezése, vizsgálata, elemzése során oly fontos és elengedhetetlen – zónabesorolás elkészítéséhez. Teljes cikk elolvasása itt.

Elolvasom

OKF tájékoztatás elektrosztatika tárgykörben

Tájékoztatás a 28/2011. (IX. 6.) BM rendelet XV. FEJEZET AZ ELEKTROSZTATIKUS FELTÖLTŐDÉS ELLENI VÉDELEM 230§-233§ értelmezésének tárgykörében Az elektrosztatikus feltöltődés elleni védelem kérdésköre, az érintett „A” vagy „B” tűzveszélyességi osztályba sorolt veszélyességi övezetű létesítményeket (robbanásveszélyes technológiákat) üzemeltetők részére egy új feladatot ad a tűz- és robbanás elleni védekezés területén. Cégünk még a 9/2008. (II. 22.)…

Elolvasom

Az elektrosztatikus feltöltődés elleni védelem felülvizsgálata

Milyen új és régi feladataink vannak az elektrosztatikus feltöltődések elkerülésében? Milyen veszélyekkel kell szembenéznünk és ezek, hogyan kerülhetők el? Ezekre és az új jogszabályokból eredő feladatokra hívja fel a figyelmet szakértő szerzőnk. Teljes cikk elolvasása itt.

Elolvasom