Cégünkről

Az EX-ON Mérnökiroda Kft. megalapításától (2006) professzionális mérnöki szolgáltatásokat nyújt az ipar olyan területein, ahol az ipari folyamatok részben, vagy teljesen robbanásveszélyesnek minősített övezetben működnek. Munkatársaink ugyanúgy terveznek, szakértőként közreműködnek, hatósági eljárásokat bonyolítanak, mint más tervező, konzultáns cégek szakemberei. A különbség az, hogy a munkáink nagy része kisebb-nagyobb mértékben robbanásveszélyes térségekhez, berendezésekhez kötődik.

A robbanásveszélyes térségekben is meg kell oldani a berendezések irányítását, villamosenergia-ellátását, villámvédelmét, tűzvédelmét, világítását, vagyonvédelmét. Mindezekhez azonban nem elegendő az adott szakterületre vonatkozó műszaki információ, szabvány előírások ismerete. A robbanásbiztonsághoz további, speciális szabványrendszerek előírásait is be kell tartani. Az EX-ON Mérnökiroda Kft. által nyújtott mérnöki szolgáltatások számottevő része jogosultsághoz kötött tevékenység, amely jogosultság megszerzését (és folyamatos megújítását) szigorú előírások rögzítik.

Megbízóink munkánk iránti érdeklődése és bizalma megalakulásunk óta töretlen, ami lehetővé tette az EX-ON Mérnökiroda Kft. csapatának és technikai bázisának folyamatos bővítését. Munkatársaink korábbi munkáik során is olyan szakterületen dolgoztak tervezőként, szakértőként, amely kötődik a robbanásveszélyes térségekhez. De van olyan kollégánk is, aki az engedélyezési, hatósági felügyeleti folyamatokban működött közre.

Társaságunknak a megalapításkor kitűzött stratégiája bevált. Partnereink magasra értékelték (és értékelik) a cég vevőorientált, fókuszált, professzionális szolgáltatásait, ezért ezen az alap stratégiai irányon a cégvezetés a továbbiakban sem kíván változtatni. Célunk továbbra is az, hogy a robbanás- és tűzveszélyes technológiák, berendezések terén megszerzett szakértelmünk bázisát szélesítsük, ismereteinket elmélyítsük, technikai felszereltségünket erősítsük meg úgy, hogy a nemzetközi viszonylatokban is számottevő tényezőként tudjunk megjelenni szakterületünkön.