Speciális megoldások

A robbanás- és tűzveszélyes technológiák, berendezések terén megszerzett szakértelmünk bázisán ügyfeleink felkérése alapján gyakran részt veszünk speciális, egyedi berendezések, készülékek tervezéséhez, kivitelezéshez kapcsolódó szakértői munkálatokban. 

Robbanásveszélyes környezetben való alkalmazásra szánt, sorozatban gyártott berendezések, készülékek esetében a gyártó elvégzi, elvégezteti a megfelelő vizsgálatokat, lebonyolítja a kapcsolódó tanúsítási eljárásokat. Az alkalmazás során már “csak“ a gyártói, illetve a vonatkozó szabványokban foglalt alkalmazástechnikára kell ügyelni.

A sorozatgyártású készülékek mellett azonban időnként speciális, egyedi tervezésű berendezések esetében is felmerül a robbanásveszélyes környezetben való alkalmazás. (Pl. mérőberendezések, kísérleti berendezések, részleges gyártástechnológiák) Előfordul az is, hogy normál (nem robbanásbiztos) kivitelű készülék adaptációjára van szükség. Ezekben az esetekben is be kell tartani a vonatkozó előírásokat, amelyek garantálják a teljes tűz- és robbanásbiztonságot.

Kapcsolódó szolgáltatásunk keretében Társaságunk szakemberei rendelkezésre állnak szaktanácsadással, a hatósági engedélyeztetési eljárások lebonyolításával, illetve a CE-EK tanúsításhoz szükséges eljárás kidolgozásával.