Létesítmények tűz- és robbanásvédelmi felülvizsgálatai

Az egyes ipari technológiák, illetve az ezeknek helyet adó terek tűz- és robbanásveszélyes elemeihez számos kötelező jellegű felülvizsgálati tevékenység kötődik. A felülvizsgálatok célja a különféle gyújtóforrások kizárása.

Ezekre minden olyan új beruházás vonatkozásában szükség lehet, ahol robbanásveszélyes anyagok kerülnek alkalmazásra, robbanásveszélyes terek alakulnak ki. A felülvizsgálatokat minden esetben a vonatkozó, hatályos jogszabályi, szabványi előírásoknak végezzük el. A felülvizsgálatokat végző kollégáink rendelkeznek a jogszabályban, szabványokban előírt képesítési követelményekkel.


Jogszabályi háttér

Az oldalunkra ellátogató olvasót szeretnénk kellő alapossággal tájékoztatni az egyes témakörhöz tartozó jogszabályi és szabványügyi háttérről. Ezzel az ikonnal jelöljük meg, ha a témakörhöz általunk fontosnak tartott jogszabályra/szabványra szeretnénk felhívni a figyelmet.

Szükséges jogosultságok

Az egyes tervezői, szakértői és felülvizsgálói tevékenységek végzése a cégünk által nyújtott mérnökszolgáltatások körében speciális jogosultságokat követelnek meg. A következő oldalakon ezzel az ikonnal jelzett szöveg rész a vonatkozó jogosultság igényeket sorolja fel.